Hemma hos mig och Stall IK är det full fart och hästarna mår bra! Jag var ju för ungefär två och enhalv vecka sedan uppe i  Solvalla och operarade Casino för lös benbit. Operationen gick jätte bra och veterinären var nöjd efteråt, så det är skönt att det nu är borta så att vi kan köra på i framtiden utan att oroa oss att den är ”ivägen”. Han ska nu stå i en lite grushage i fyra veckor så att han inte är i för mycket rörelse efter det  4 veckor i storhage samt skritt varannan dag sendan efter det om han känns bra är det bara att köra på eftersom! Så då hoppas vi att han kan komma tillbaka så att han kan starta sina första tävlingar i sommar och sen hoppas på att han kan vara ett ämne för fyra års chapionatet i Flyinge. Det får framtiden avgöra!

 

Sedan har jag ju Inca som rids och tränas för fullt för att nästa helg gå årets första ute tävling i Eskelstuna på lördagen två klasser  120 samt 130 cm. Hon känns bra och jag kommer åka till Micke för att göra en sista avstämning på formen på onsdag nästa vecka. Målet med henne här närmast är Falsterbo som gäller. Då har man fem försök och måste ha två nollor av dessa fem försök och papprerna måste lämnas in innan start! Jag hoppas att hon känns bra i Eskelstuna så att papprerna kan lämnas in på  Åbys stora tävlingar vecka 20 och 21.

 

Inca falsterbo 2012
 

Tzigane har fått arbetat på i vinter och har bara startat två tävlingar i år men nu kommer hon få tävla på lite ordentligt blandannat kommer hon gå Västervik, Nykyrka och Åbys tävlingar! Hon känns också väldigt pigg och glad har hittat ett fint arbete på henne och hon har börjat runda till sig lite mer i musklerna och fått mer styrka i sin kropp så ska bli kul att komma ut på stora utomhus banor på henne snart!

 

Sen är det vår lilla Turina två år och Itsy och Barbie, Djuröns två treåringar! Turis ska vi börja med nu när snön och isen har försvunnit, börja att löshoppa lite smått innan sommarbetet samt jobba henne mycket lydnad från marken och lastträna! Itsy och Barbi jobbar vi för fullt med hemma! Itsy klev jag förra veckan upp på första gången efter att hon har sprungit med sadel och jag hängt på henne några gånger. Självklart tycker dom att det är lite konstigt att det är nån där uppe men hon skötte sig jätte bra och vi kunde skritta runt lugnt och bara lära oss att stanna och skritta. Man måste börja nån stanns! Barbie har varit lite mer spänd och tyckt stigbyglarna varit lite obehagligt när man logerar att de hänger och ”slår” mot magen på henne, så det tog lite längre tid för henne att acceptera att det var helt ok att de var där. Så henne hängde jag på första gången i går med hjälp av mamma och hon skötte sig jätte bra vi hängde på henne två gånger och då kunde mamma leda henne i skitt och stanna och klappa sen fram i skritt igen, så höll vi på tills hon var helt avspänd och då nöjde vi oss! Så jag är jätte nöjd med de båda som har skött sig toppen! Jag ska så småning om skriva ett inlägg hur jag rider in mina ungästar och lite tips från mig!

 

Vår fina lilla Turis är snart en stor tjej! 
 

Så precis som  jag skrev i början jobbar alla hästarna på efter sina individa mål och alla känns bra och målen jag har känns rimliga för året än så länge! Jag lovade ju i mitt förra inlägg en film från Grevagården med Inca, den kommer jag har bara haft lite strul med att få upp den men den kommer i dagarna jag lovar!

Är det nån som vill lämna sin häst hos mig på utbildning eller tävling så är det bara att kontakta mig på mobilen eller mail. Samma sak om det gäller träning privat eller i grupp! 070 3573580 eller [email protected]

Är det nått som ni läsare undrar över eller vi vetta mer om mig? Skriv gärna en kommentar eller maila mig så svarar jag på era frågor! Kom ihåg inga frågor är för dumma! Kram Ina 

Kommentera

Publiceras ej